OPEC și Rusia sunt pregătite să colaboreze și după încetarea acordului de reducere a producției

OPEC și Rusia sunt pregătite să colaboreze și după încetarea acordului de reducere a producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2018

OPEC și Rusia au reafirmat duminică că vor menține reducerile de producție a petrolului până la sfârșitul acestui an, pentru a echilibra piața mondială, și au semnalat că sunt pregătite să coopereze și dincolo de acest acord, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorii vor menține în vigoare reducerile de producție a petrolului până la sfârșitul acestui an, piața urmând să se reechilibreze în acest an sau în 2019, a declarat ministrul Energiei din Arabia Saudită, Khalid Al-Falih, într-o conferință de presă susținută în Muscat, Oman, scrie News.ro.

Piața petrolului nu este complet reechilibrată, chiar dacă miniștrii statelor membre ale OPEC și producătorii aliați au convenit duminică, la Muscat, că acordul referitor la reducerea producției funcționează, a afirmat în timpul conferinței ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

Comisarul european pentru extindere avansează posibilitatea ca Serbia și Muntenegru să adere la UE în 2025 CITEȘTE ȘI Comisarul european pentru extindere avansează posibilitatea ca Serbia și Muntenegru să adere la UE în 2025

Miniștrii statelor OPEC s-au întâlnit cu cei din Rusia și Oman, la Muscat, pentru a analiza complianța măsurilor de reducere a producției de petrol convenite prin acordul care va expira la sfârșitul acestui an.

Prețul petrolului Brent a crescut cu 2,6% în această lună, iar cotația petrolului de referință pe piața americană ar urma să înregistreze o creștere solidă în 2018, potrivit extimărilor Agenției Internaționale pentru Energie.

Rusia a convenit să continue cooperarea cu OPEC chiar și fără reducerea producției de petrol, dacă acest lucru va ajuta piața, a afirmat Novak într-un interviu.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
rusia
petrol