Parlamentul bulgar taie din cota de TVA pentru restaurante și servicii de catering

Parlamentul bulgar taie din cota de TVA pentru restaurante și servicii de catering
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2020

Parlamentul Bulgariei a aprobat miercuri inițiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante și servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a ajuta industria ospitalității să își revină după pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cota redusă de TVA, care va fi valabilă până la finele anului 2021, este văzută ca o măsură temporară de sprijin. Reducerea nu va afecta și băuturile alcoolice vândute în restaurante și de serviciile de catering, care vor fi supuse în continuare unei cote de TVA de 20%, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Produsele lanțului britanic de cafenele Costa Coffee, al doilea ca mărime după Starbucks, gonit din România de criză, revin pe piața locală CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Produsele lanțului britanic de cafenele Costa Coffee, al doilea ca mărime după Starbucks, gonit din România de criză, revin pe piața locală

De asemenea, parlamentarii bulgari au aprobat miercuri și reducerea cotei de TVA, până la 9%, pentru cărți, unele produse alimentare pentru sugari și scutece, începând din luna iulie a acest i an și până la finele anului următor.

Reducerea cotei de TVA pentru restaurante și servicii de catering este o inițiativă lansată luna trecută de premierul Boiko Borissov, în pofida opoziției exprimate de ministrul său de Finanțe și de numeroși economiști care susțin că această reducere va deschide calea pentru solicitări similare din partea altor industrii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
parlament
bulgaria
tva