Parlamentul rus vrea să șteargă engleza

Parlamentul rus vrea să șteargă engleza
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2023

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, vrea să interzică anglicismele și cuvintele occidentale în societatea rusă, relatează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Deputații ruși lucrează, de la 25 octombrie, la un proiect de lege care prevede ca semnalarea sau numele mărfurilor în magazine să fie scrise în alfabetul chirilic – și nu în alfabetul latin – așa cum se întâmplă în unele cazuri, arată news.ro.

Financial Times: Nepoata premierului Greciei l-a ajutat pe miliardarul Beny Steinmetz să scape de extrădarea din Cipru în România, fiind consilier de comunicare. Cei doi fac afaceri și pe filieră ruso-italiană CITEȘTE ȘI Financial Times: Nepoata premierului Greciei l-a ajutat pe miliardarul Beny Steinmetz să scape de extrădarea din Cipru în România, fiind consilier de comunicare. Cei doi fac afaceri și pe filieră ruso-italiană

Proiectul de lege vizează totodată mărcile magazinelor și afișele din spațiul public.

”Limba rusă face obiectul unui atac țintit din partea inamicilor noștri. În Ucraina, limba rusă este interzisă de facto, în pofida faptului că este vorba, în cazul a milioane de persoane, de limba lor maternă”, declara săptămâna trecută Le Figaro președinta Consiliului Federației, camera superioară a Parlamentului rus, Valentina Matvienlo.

Acest nou proiect de lege reprezintă, în cazul în care va fi adoptat, un nou pas în voința unei ”rusificări” a societății, așa cum este ea vrută de către Vladimir Putin.

Furtună violentă în Bulgaria CITEȘTE ȘI Furtună violentă în Bulgaria

De la începutul Războiului din Ucraina, președintele rus și-a multiplicat atacurile asupra lumii occidentale.

În februarie, s-a adoptat o lege care interzice folosirea englezei de către liderii politici și funcționarii ruși, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Dispariția treptată a englezei, într-o țară în care tinerii stăpânesc această limbă, a început deja.

VIDEO Polonia: Mii de camioane, blocate la granița cu Ucraina CITEȘTE ȘI VIDEO Polonia: Mii de camioane, blocate la granița cu Ucraina

La metroul din Moscova, numele stațiilor erau scrise cu litere chirilice și latine de la Cupa Lumii la Fotbal, în 2018, însă numele cu litere latine au dispărut în mai, potrivit France info.

În timpul Războiului din Ucraina, multe mărci din Occident au decis să părăsească teritoriul rus, lăsând loc multor imitații care au rusificat numele acestor întreprinderi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
engleza