Partidul lui Putin Rusia Unită pierde o treime din mandate în alegerile locale la Moscova

Partidul lui Putin Rusia Unită pierde o treime din mandate în alegerile locale la Moscova
scris 9 sep 2019

Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le deținea în Parlamentul Moscovei, în alegerile municipale și regionale de duminică, potrivit agenției ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters.

Potrivit RIA Novosti, partidul lui Vladimir Putin ar urma însă să-și păstreze majoritatea în adunarea din capitală, cu 26 de mandate din 45, scrie News.ro.

Moscoviții s-au prezentat duminică la urne în alegeri foarte urmărite, din cauza excluderii a numeroși candidați din opoziție, care a condus la manifestații importante în această vară.

Turismul la Cernobâl a înregistrat un nou record anul acesta CITEȘTE ȘI Turismul la Cernobâl a înregistrat un nou record anul acesta

Opzanții excluși, între care se află numeroși susținători ai lui Aleksei Navalnîi, au acuzat autoritățile că i-au îndepărtat cu bună știință din scrutin.

Cu doi ani înaintea alegerilor legislative, Navalnîi a făcut din acest scrutin o etapă esențială a bătăliei împotriva Rusiei Unite, a cărei cotă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemulțumirii provocate de creșterea vârstei de pensionare și scăderii constante a veniturilor.

În 2014, Rusia Unită a obținut 28 de mandate, cărora li s-au adăugat aleși independenți pe care i-a susținut.

Partidul Comunist a înregistrat de această dată o ascensiune, obținând 13 mandate, față de cinci în scrutinul anterior.

Partidul Iabloko (liberal, opoziție), a obținut trei mandate, la fel ca Partidul Rusia Dreaptă, tot potrivit RIA Novosti.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri rusia
moscova
putin