Partidul lui Putin Rusia Unită pierde o treime din mandate în alegerile locale la Moscova

Partidul lui Putin Rusia Unită pierde o treime din mandate în alegerile locale la Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2019

Rusia Unită, partidul aflat la putere în Rusia, a pierdut aproximativ o treime din mandatele pe care le deținea în Parlamentul Moscovei, în alegerile municipale și regionale de duminică, potrivit agenției ruse de presă RIA Novosti, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit RIA Novosti, partidul lui Vladimir Putin ar urma însă să-și păstreze majoritatea în adunarea din capitală, cu 26 de mandate din 45, scrie News.ro.

Moscoviții s-au prezentat duminică la urne în alegeri foarte urmărite, din cauza excluderii a numeroși candidați din opoziție, care a condus la manifestații importante în această vară.

Turismul la Cernobâl a înregistrat un nou record anul acesta CITEȘTE ȘI Turismul la Cernobâl a înregistrat un nou record anul acesta

Opzanții excluși, între care se află numeroși susținători ai lui Aleksei Navalnîi, au acuzat autoritățile că i-au îndepărtat cu bună știință din scrutin.

Cu doi ani înaintea alegerilor legislative, Navalnîi a făcut din acest scrutin o etapă esențială a bătăliei împotriva Rusiei Unite, a cărei cotă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, din cauza nemulțumirii provocate de creșterea vârstei de pensionare și scăderii constante a veniturilor.

În 2014, Rusia Unită a obținut 28 de mandate, cărora li s-au adăugat aleși independenți pe care i-a susținut.

Partidul Comunist a înregistrat de această dată o ascensiune, obținând 13 mandate, față de cinci în scrutinul anterior.

Partidul Iabloko (liberal, opoziție), a obținut trei mandate, la fel ca Partidul Rusia Dreaptă, tot potrivit RIA Novosti.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri rusia
moscova
putin