Rusia acuză că Facebook și Google au distribuit reclame politice în ziua alegerilor regionale de duminică

Rusia acuză că Facebook și Google au distribuit reclame politice în ziua alegerilor regionale de duminică
scris 9 sep 2019

Autoritatea de supraveghere a sectorului comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, afirmă că grupurile de tehnologie Google și Facebook au permis publicitatea politică în timpul alegerilor regionale de duminică, chiar dacă au fost solicitate să o interzică, transmite Reuters.

”Astfel de acțiuni pot fi considerate un amestec în afacerile suverane ale Rusiei și că afectează alegerile democratice din Federația Rusă”, afirmă Roskomnadzor pe site-ul său, scrie News.ro.

Reuters nu a putut contacta imediat Google sau Facebook pentru comentarii.

Peste 2,8 milioane de elevi încep școala astăzi. 1.180 de școli au grupuri sanitare neconforme. STRUCTURA anului școlar și CALENDARUL examenelor CITEȘTE ȘI Peste 2,8 milioane de elevi încep școala astăzi. 1.180 de școli au grupuri sanitare neconforme. STRUCTURA anului școlar și CALENDARUL examenelor

Rusia a organizat duminică alegeri regionale, inclusiv în Moscova, după ce excluderea multor candidați ai opoziției au dus la declanșarea unor ample proteste în capitața rusă, în ultimele câteva săptămâni.

Roskomnadzor a anunțat vineri că a cerut Facebook și Google să interzică publicarea de publicitate politică în timpul alegerilor de duminică și în ziua precedentă, în conformitate cu legislația rusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
google
alegeri rusia