Polonia cumpără tancuri din SUA în valoare de 1,4 miliarde de dolari

Polonia cumpără tancuri din SUA în valoare de 1,4 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2023

Polonia, o țară vecină cu Ucraina, care se apără de agresiunea rusă, a semnat un acord privind achiziționarea a 116 tancuri de tip Abrams din Statele Unite, în cadrul unei consolidări a armatei poloneze, o vânzare aprobată de către Departamentul de Stat în decembrie, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Consolidăm «pumnul de fier» al armatei poloneze, pentru a descuraja în mod eficient agresorul”, a declarat ministrul polonez al Apărării Mariusz Blaszczak la o ceremonie de semnare a acordului, la Varșovia, scrie News.ro.

Control declanșat la McDonalds și KFC. Amenzi și oprire a activității la unele restaurante. „Furatul la cântar sau cu ocaua păreau lucruri apuse de pe vremea lui Cuza.\ CITEȘTE ȘI Control declanșat la McDonalds și KFC. Amenzi și oprire a activității la unele restaurante. „Furatul la cântar sau cu ocaua păreau lucruri apuse de pe vremea lui Cuza."

Mariusz Blaszczak anunță că primnele tancuri de tip Abrams M1A1 - prevăzute de acord - urmează să fie livrate în 2023 în estul Poloniei.

În 2022, Polonia a cumpărat 250 de tancuri Abrams din Statele Unite care, potrivit ministrului polonez, urmează să fie livrate în 2024.

Ministerul polonez al Apărării anunță într-un mesaj postat pe Twitter că valoarea noului contract atinge 1,4 miliarde de dolari - dintre care 200 de milioane finanțați de către partea americană, în cadrul unui ajutor acordat Poloniei.

Semnarea acestui acord cu privire la al doilea lot intervine la peste zece luni după ce Rusia a invadat Ucraina, iar războiul a ajuns în Polonia luna trecută, când o rachetă de tip sol-aer - ucraineană - a căzut în apropiere de frontieră, omorând doi oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
tancuri