Polonia depune plângere la CJUE împotriva directivei drepturilor de autor

Polonia depune plângere la CJUE împotriva directivei drepturilor de autor

Konrad Szymanski.

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2019

Polonia a depus vineri o plângere, în justiția europeană, împotriva reformei drepturilor de autor adoptată în aprilie, a anunțat adjunctul ministrului de Externe Konrad Szymanski, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Polonia a decis să depună în această (vineri) dimineața, la Curtea de Justiție a Uniunii Eurpene (CJUE), o plângere cu privire la adoptarea de către Uniunea Europeană (UE) a directivei cu privire la drepturile de autor pe Internet”, a anunțat la televiziunea publică TVP Info Konrad Szymanski, scrie News.ro.

CONFIRMARE De astăzi, startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, intră în România cu trotinete CITEȘTE ȘI CONFIRMARE De astăzi, startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, intră în România cu trotinete

”Noi vedem în acest text, în acest moment puțin clar, o amenințare importantă la adresa libertății de exprimare și mai ales la adresa libertății de exprimare pe Internet”, a subliniat el.

În opinia sa, textul ar putea conduce la ”adoptarea unor reglementări similare unei cenzuri preventive”.

Controversata reformă a drepturilor de autor a fost adoptată în urma unei bătălii crâncene, timp de doi ani, între mari grupuri de presă și artiști favorabili textului, pe de o parte, și giganți în domeniul online și apărători ai libertății Internetului, pe de altă parte, îngrijorați de consecințele acesteia.

Polonia a fost unul dintre cele șase state care s-au opus reformei la vot.

Una dintre dispozițiile-far ale directivei face platformele juridic responsabile de conținuturi, obligându-le să se asigure că ele respectă dreptul de autor.

Altă dispoziție crează un ”drept vecin” pentru editorii de presă, menit să le permită o remunerare mai bună la reutilizarea online a producției lor de către agregatori ca Google News.

Guvernului conservator polonez face acest anunț cu două zile înaintea alegerilor europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
cjue