Victoria Nuland, fost subsecretar de stat american pentru afaceri euroasiatice, interzisă în Rusia

Victoria Nuland, fost subsecretar de stat american pentru afaceri euroasiatice, interzisă în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2019

Rusia a refuzat să-i acorde viză de intrare pe teritoriul său fostului subsecretar de stat american pentru afaceri euroasiatice Victoria Nuland, au relatat joi seara agenția de presă rusă RIA Novosti și cotidianul Kommersant, citând surse din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Responsabili ai MAE rus au explicat că Victoria Nuland se află pe așa-numita 'listă neagră' cu oficiali americani cărora le este interzis accesul pe teritoriul Federației Ruse. Este vorba de o listă alcătuită de Moscova ca răspuns la sancțiunile instituite de către Statele Unite ale Americii împotriva unor înalți responsabili ruși. Listele cu sancțiuni din partea Rusiei nu au fost niciodată publicate integral, scrie Agerpres.

Voi le-ați dat votul, ei v-au luat totul CITEȘTE ȘI Voi le-ați dat votul, ei v-au luat totul

În 2016, din cauza faptului că figura pe această 'listă neagră', fostul ambasador american la Moscova, Michael McFaul, nu a putut să intre în Rusia.

Potrivit Kommersant, Nuland solicitase viză pentru o vizită la Moscova la o conferință internațională cu caracter închis, organizată de Consiliul rus pentru afaceri internaționale (RSMD), Societatea de politică externă din Germania (German Council on Foreign Relations, DGAP) și The Johns Hopkins University School of Advanced International Studies (SAIS). Forumul s-a desfășurat în zilele de 20 și 21 mai în capitala rusă.

viewscnt
Afla mai multe despre
victoria nuland
rusia