Polonia intenționează să importe mai multă energie nucleară din Ucraina

Polonia intenționează să importe mai multă energie nucleară din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2022

Confruntată cu creșterea prețurilor la energie în Europa, Polonia se gândește să cumpere mult mai multă energie nucleară din Ucraina, transmite La Libre Belgique, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timpul unei vizite la Kiev, vineri, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki i-a mulțumit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru furnizarea de energie de la centrala nucleară Hmelnîțkîi din Ucraina. Această inițiativă ar trebui, de asemenea, să permită Poloniei să reducă cantitatea de energie electrică produsă din cărbune, potrivit agenției de știri PAP.

Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, pentru a evita gazele CITEȘTE ȘI Germanii ar putea recurge la iarnă la încălzirea cu radiatoare electrice, ineficiente, pentru a evita gazele

Centrala nucleară Hmelnîțkîi este situată în vestul Ucrainei și are două reactoare VVER-1000 de proiectare sovietică, cu o capacitate totală de 2.000 de megawați. Polonia nu are nicio centrală nucleară.

Ucraina este conectată la rețeaua electrică europeană din luna martie și urma să livreze Poloniei 210 megawați-oră de energie electrică doar vineri, potrivit Ukrenergo.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
energie nucleară