Polonia prelungește restricțiile, însă deschide centre comerciale și muzee

Polonia prelungește restricțiile, însă deschide centre comerciale și muzee
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2021

Polonia va prelungi restricțiile până pe 14 februarie pentru a limita răspândirea noului coronavirus, însă va deschide muzee și magazine în centre comerciale săptămâna viitoare, a declarat joi ministrul sănătății Adam Niedzielski, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr limitat de persoane va putea merge în mall-uri, muzee și galerii, care urmează să se redeschidă luni, a precizat Adam Niedzielski pentru presă la Varșovia, scrie Agerpres.

Curtea de Conturi recomandă Ministerului Agriculturii să elaboreze o Strategie de dezvoltare a sectorului pescăresc pentru perioada 2021-2027. Consumul de pește, acoperit în proporție de peste 80% din importuri CITEȘTE ȘI Curtea de Conturi recomandă Ministerului Agriculturii să elaboreze o Strategie de dezvoltare a sectorului pescăresc pentru perioada 2021-2027. Consumul de pește, acoperit în proporție de peste 80% din importuri

Muzeele și galeriile au fost închise până acum, la fel ca majoritatea magazinelor în centrele comerciale. Unele sunt deschise, totuși, între care magazine alimentare și farmacii. Polonia va elimina, de asemenea, intervalele orare pentru cumpărături stabilite pentru persoanele în vârstă.

Alte măsuri în vigoare vor fi prelungite cu încă două săptămâni, până pe 14 februarie, a spus Niedzielski, între care continuarea învățământului la distanță pentru elevii cu vârsta peste 10 ani. Hotelurile, pârtiile de schi, sălile de sport și piscinele vor rămâne închise, în timp ce restaurantelor li se va permite să servească în continuare în regim de catering.

Polonia continuă să raporteze câteva mii de cazuri noi de COVID-19 zilnic. Joi, au fost raportate peste 7.100 de cazuri noi și 389 de decese asociate coronavirsului. Bilanțul deceselor în Polonia depășește 36.400.

Țara continuă campania de vaccinare pe fondul îngrijorărilor legate de ritmul lent al inoculărilor cauzat de insuficiența dozelor. Polonia vaccinează în prezent personalul medical și persoanele peste 70 de ani. Până acum, peste un milion de doze de vaccin au fost administrate. Circa 150.000 de persoane au primit două doze de vaccin.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
restrictii