Polonia va produce lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune

Polonia va produce lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune
scris 8 sep 2021

Polonia va produce un sistem mobil de 23 de lansatoare de rachete cu rază scurtă de acțiune, a anunțat ministrul polonez al Apărării. Sistemul a fost denumit Narew, iar valoarea contractului se ridică la circa 15,5 miliarde de euro.

Guvernul a semnat un acord-cadru cu compania poloneză PGZ, în cadrul unei cooperări prevăzute cu compania britanică MBDA Missile Systems, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Grupul de armament PGZ, controlat de stat, a "acceptat misiunea de a integra și de a crea lansatoare de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune ce vor fi destinate armatei poloneze", a declarat ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, conform unui comunicat oficial.

Potrivit presei poloneze, valoarea contractului privind acest sistem, denumit Narew, se ridică la circa 15,5 miliarde de euro, relatează AFP.

Vicepreședintele MBDA Europe, Jim Price, a declarat că grupul său "se angajează să răspundă pe deplin ambițiilor Poloniei de a dispune de un sistem Narew puternic și fabricat integral în Polonia".

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
lansatoare de rachete