Polonia va renunța la cota zero de TVA la alimente, în urma atenuării inflației

Polonia va renunța la cota zero de TVA la alimente, în urma atenuării inflației
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

Ministerul polonez de Finanțe a anunțat că, de la finalul lunii martie, nu va mai fi extinsă cota zero de TVA la alimente, pe fondul atenuării inflației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În privința celor mai recente date privind inflația și a estimărilor privind evoluția produselor alimentare de bază acoperite de măsura de tranziție ce prevede TVA zero la alimente, Ministerul de Finanțe a decis să nu extindă după 31 martie 2024 reducerea TVA la produsele alimentare de bază”, a anunțat instituția într-un comunicat.

Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani CITEȘTE ȘI Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani

Săptămâna trecută, premierul Donald Tusk a declarat că nu exclude o revenire la TVA de 5%, aplicată anterior la produsele alimentare, scrie Agerpres.

TVA redus la produsele alimentare de bază este în vigoare din februarie 2022, după ce în ianuarie 2022 rata anuală a inflației a ajuns la 9,2%. În februarie 2023, inflația a atins nivelul de vârf de 18,6%, înainte de a scădea la 3,9% în ianuarie 2024, cel mai redus nivel din martie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
tva
alimente