Praga și Bratislava vor declara starea de urgență

Praga și Bratislava vor declara starea de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2020

Slovacia și Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgență în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunțat, luni, separat premierii celor două țări care au înregistrat o puternică recrudescență a cazurilor de contaminare, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Situația este extrem de gravă și consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale și foarte îndrăznețe", a declarat șeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din țara sa, scrie Agerpres.

Tranzacție: Procesatorul portughez de plăți SIBS cumpără Wirecard România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Procesatorul portughez de plăți SIBS cumpără Wirecard România

Măsura ar urma să fie adoptată de guvern miercuri și ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei.

La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunțat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgență.

Potrivit restricțiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale și serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.

Căsătoriile și înmormântările vor fi autorizate numai dacă toți participanții fac dovada testului negativ la coronavirus.

Restaurantele, barurile și cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună și doresc să se apropie la mai puțin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Portul măștii este deja obligatorie în Slovacia în locurile publice, în interior.

viewscnt
Afla mai multe despre
stare de urgenta
cehia
slovacia