Premierul Medvedev acuză că Statele Unite au declarat un război comercial prin legea sancțiunilor împotriva Rusiei

Premierul Medvedev acuză că Statele Unite au declarat un război comercial prin legea sancțiunilor împotriva Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2017

Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, a acuzat miercuri noaptea că Statele Unite au declarat în realitate un război comercial împotriva Rusiei, după promulgarea legislației sancțiunilor de către președintele Donald Trump, transmite TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, acesta și-a exprimat încrederea că economia rusă va reuși să se dezvolte în ciuda noilor sancțiuni impuse de Statele Unite și care au fost intens condamnate și de guvernanții Germaniei, scrie News.ro.

”Un război comercial deplin a fost declarat împotriva Rusiei”, a declarat Dimitri Medvedev.

Leoni, cu fabrici și în România, a deschis a treia unitate de producție din Serbia și se gândește deja la a patra CITEȘTE ȘI Leoni, cu fabrici și în România, a deschis a treia unitate de producție din Serbia și se gândește deja la a patra

Însă, premierul a menționat că rușii au învățat să facă mai multe în ultimii ani, în ciuda închiderii piețelor financiare globale și a fricii creditorilor internaționali și a investitorilor străini de a finanța Rusia.

”Ne-a ajutat într-un anume mod, dar asemenea sancțiuni dure sunt lipsite de sens. Vom rezista”, a afirmat Medvedev.

Reacția premierului rus vine după ce Donald Trump a promulgat noua lege a sancțiunilor împotriva Rusiei, care a fost aprobată de congresmeni din cauza interferențelor ruse în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Moscova a început de săptămâna trecută să pregătească un răspuns față de noile sancțiuni, atunci când a anunțat o reducere foarte dramatică a prezenței diplomatice americane în Rusia.

”Relațiile sunt la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece. Acestea se pot deteriora și mai mult”, a avertizat marți Rex Tillerson.

viewscnt
Afla mai multe despre
dimitri medvedev
rusia
sanctiuni