Premierul Ucrainei și-a prezentat demisia

Premierul Ucrainei și-a prezentat demisia
scris 17 ian 2020

Premierul ucrainean Oleksi Honcearuk a anunțat vineri că și-a prezentat demisia după ce în spațiul public au apărut declarații ce i-au fost atribuite și în care acesta aducea critici la adresa președintelui Volodimir Zelenski, informează AFP, Reuters și Ukrinform.

"Am venit în funcție pentru a transpune în practică programul președintelui. El este pentru mine un model de deschidere și decență', scrie Honcearuk pe pagina sa de Facebook. Cu toate acestea, 'pentru a risipi orice îndoială privind respectul nostru și încrederea față de președinte, am scris o cerere de demisie și i-am trimis-o' lui Volodimir Zelenski, 'cu dreptul de a o depune în parlament", a anunțat prim-ministrul ucrainean, potrivit Agerpres.

Bolt împrumută 50 milioane euro de la BEI pentru extinderea operațiunilor, inclusiv pentru livrarea de mâncare cu care vrea să intre și în România CITEȘTE ȘI Bolt împrumută 50 milioane euro de la BEI pentru extinderea operațiunilor, inclusiv pentru livrarea de mâncare cu care vrea să intre și în România

Președinția de la Kiev a confirmat vineri informația, indicând că președintele Volodimir Zelenski urmează să examineze cererea de demisie prezentată de premier.

Potrivit media ucrainene, la 15 ianuarie, pe YouTube a fost postată o înregistrare audio a unor presupuse conversații care ar fi avut loc între prim-ministrul Ucrainei, Oleksi Honcearuk, ministrul de finanțe Oksana Markarova, șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Iakov Smoli, și adjuncta acestuia, Iekaterina Rojkova.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
demisie
ucraina