Kievul cere ajutorul FBI într-o anchetă cu privire la un atac cibernetic vizând Burisma, comis de hackeri cu legături cu spionajul militar rus GRU

Kievul cere ajutorul FBI într-o anchetă cu privire la un atac cibernetic vizând Burisma, comis de hackeri cu legături cu spionajul militar rus GRU

Foto: Rpianoshow | Dreamstime.com

scris 17 ian 2020

Ucraina a cerut poliției federale americane (FBI) să ancheteze cu privire la un atac cibernetic vizând Burisma, un grup energetic aflat în centrul ”scandalului ucrainean” care a condus, în Statele Unite, la procedura în vederea destituirii lui Donald Trump, a anunțat joi la Kiev un oficial de la Ministerul ucrainean de Interne, relatează Reuters.

Potrivit unei societăți californiene în domeniul securității cibernetice - Area 1 Security -, hackeri ruși aflați în subordinea serviciului militar rus de informații (GRU) au încercat să pătrundă în mesageria internă a grupului, scrie News.ro.

”Acest atac cibernetic pare să fi avut loc în cooperare cu serviciile secrete ruse”, a acuzat într-o conferință de presă Artiom Miniailo.

Iohannis respinge noua lege care ar permite antreprenorilor să fie acționari unici în mai multe SRL-uri și firmelor să aibă mai multe sedii sociale într-o singură încăpere CITEȘTE ȘI Iohannis respinge noua lege care ar permite antreprenorilor să fie acționari unici în mai multe SRL-uri și firmelor să aibă mai multe sedii sociale într-o singură încăpere

Surse apropiate Burisma au declarat că site-ul companiei a fost ținta mai multor tentative de intruziune în ultimele șase luni.

Hunter Biden a lucrat din 2014 în 2019 la Burisma Holding.

Republicanii, care-l acuză de corupție, susțin că ar fi beneficiat de protecția tatălui său, Joe Biden, care candidează în vederea obținerii învestiturii Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidențiale americane de la 3 noiembrie.

Donald Trump a fost inculpat de opoziția democrată americană cu privire la faptul că a condiționat un ajutor militar destinat Ucrainei de deschiderea unei anchete cu privire la Burisma, cu scopul de a murdări numele lui Biden în campania prezidențială.

Procesul destituirii locatarului Casei Albe cu privire la abuz de putere și obstrucționarea activității Congresului începe săptămâna viitoare în Senat.

viewscnt
Afla mai multe despre
burisma
fbi
hackeri