Președintele Putin acuză că sancțiunile economice reprezintă o formă mascată de protecționism, înainte de summitul G20

Președintele Putin acuză că sancțiunile economice reprezintă o formă mascată de protecționism, înainte de summitul G20
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2017

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi dimineață că este în favoarea unui sistem comercial bazat pe reguli și transparență, tocmai pentru a stimula creșterea economică globală. De asemenea, acesta a criticat sancțiunile economice impuse împotriva Moscovei, susținând că acestea reprezintă o ”formă ascunsă” de protecționism, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Sunt convins că doar relațiile comerciale deshise, bazate pe norme și standarde uniforme, pot stimula creșterea economiei globale și să sprijine o dezvoltare progresivă a legăturilor interguvernamentale”, a scris președintele rus într-un op-ed pentru publicația germană Handelsblatt.

Putin a acuzat răspândirea protecționismului, susținând că acesta devine o normă de comportament, scrie News.ro.

Firmele au scăpat de astăzi de obligația de a raporta datoriile și creanțele mai vechi de 30 de zile CITEȘTE ȘI Firmele au scăpat de astăzi de obligația de a raporta datoriile și creanțele mai vechi de 30 de zile

”Iar sancțiunile, care sunt impuse unilateral și motivate politic, asupra investițiilor, comerțului și în special schimbului tehnologic, devin o formă ascunsă de protecționism. În opinia noastră, asemenea sancțiuni nu doar că nu au nicio perspectivă, dar ele contravin și principiilor de interacțiune în interesul țărilor din întreaga lume, care au fost formulate de G20”, a completat Putin.

Rusia este vizată de sancțiunile economice și comerciale europene, impuse pentru prima dată în iulie 2014 de către UE, ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și la finanțarea separatiștilor pro-ruși din regiunea Donbas.

De asemenea, americanii au impus la rândul lor o serie de sancțiuni economice și diplomatice împotriva Rusiei, atât pentru criza ucraineană, cât și pentru implicarea în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
sanctiuni economice
rusia
g20