Președintele Ucrainei Petro Poroșenko anunță intenția de a institui legea marțială după ce Rusia a atacat și capturat trei nave ucrainene

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko anunță intenția de a institui legea marțială după ce Rusia a atacat și capturat trei nave ucrainene
scris 26 nov 2018

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a anunțat luni că va propune Parlamentului instituirea legii marțiale după ce Rusia a atacat și capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră, transmite Reuters.

Poroșenko a precizat că Parlamentul ar putea decide luni dacă aprobă legea marțială, care restrânge libertățile civile și acordă puteri sporite instituțiilor  statului, scrie News.ro

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina au izbucnit duminică, după ce Ucraina a susținut că două nave de luptă și un remorcher au fost atacate și apoi capturate de forțele rusești. La rândul său, serviciul de securitate rus FSB a afirmat că navele ucrainene au intrat în apele tertitoriale rusești, au încercat să întreprindă acțiuni ilegale și au ignorat avertismentele.

VIDEO Cu zâmbet ironic, rușii vor să trimită o misiune spațială care să verifice dacă americanii au ajuns pe lună CITEȘTE ȘI VIDEO Cu zâmbet ironic, rușii vor să trimită o misiune spațială care să verifice dacă americanii au ajuns pe lună

"S-a făcut uz de arme pentru a forța navele luptă ucrainene să se oprească", a anunțat FSB într-o declarație transmisă presei de stat din Rusia.

"În consecință, toate cele trei nave ucrainene au fost capturate în apele teritoriale ale Federației Ruse din Marea Neagră“, a mai precizat FSB adăugând că trei marinari ucraineni au fost răniți în acest incident și primesc îngrijiri medicale, viața nefiindu-le pusă în pericol.

Ucraina a afirmat că navele se deplasau de la Odesa la Mariupol, în Marea Azov și că a informat partea rusă în legătură cu deplasarea navelor, conform BBC. De asemenea, a susținut că navele au fost atacate și avariate în timp ce încercau să părăsească zona și că șase marinari au fost răniți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petro porosenko
legea martiala
ucraina
rusia