Conexiunile mobile sunt mai rapide decât cele Wi-Fi în 33 de țări

Conexiunile mobile sunt mai rapide decât cele Wi-Fi în 33 de țări
scris 25 nov 2018

Conform unui studiu recent, opinia conform căreia este de preferat o conexiune Wi-Fi în locul uneia mobile pe criteriu de viteză este deja depășită în cel puțin 33 de țări.

Studiul realizat de OpenSignal, companie specializată în maparea și evaluarea conexiunilor wireless, arată că în 33 de țări din lume conexiunile de date sunt, de fapt, mai rapide decât cele Wi-Fi.

Cea mai mare diferență favorabilă conexiunilor mobile se înregistrează în Australia, unde acestea sunt, în medie, mai rapide cu 13 Mbps decât cele Wi-Fi.

România - în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu troieni pentru mobil CITEȘTE ȘI România - în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați cu troieni pentru mobil

Pe listă se mai găsesc țări precum Grecia, Cehia, Turcia, Croația, Egipt, Austria, Serbia, Slovacia sau Franța. Ultima pe listă este Algeria, cu o diferență de doar 1,2 Mbps în favoarea conexiunilor de date.

România nu se află pe această listă, iar acest fapt poate fi pus și pe seama vitezelor mari ale conexunilor broadband din țara noastră, care sunt folosite frecvent împreună cu un router wireless.

Costul mediu al conexiunilor broadband la internet în România este de 14,42 de dolari pe lună, țara nostră ocupând locul 10 într-un top al celor mai ieftine conexiuni la internet, conform Cable.co.uk. 

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
wifi
wireless