Președintele ungar promulgă contestata reformă a muncii care a declanșat importante manifestații antiguvernamentale

Președintele ungar promulgă contestata reformă a muncii care a declanșat importante manifestații antiguvernamentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2018

Legea ungară care flexibilizează programul de lucru, a cărei adoptare în Parlament a declanșat manifestații importante împotriva Guvernului lui Viktor Orban, a fost promulgată joi de către șeful statului Janos Ader, a anunțat președinția, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această lege controversată - care ridică la 400 numărul orelor suplimentare pe care angajatorii le vor putea cere salariaților lor anual și care pot fi plătite trei ani mai târziu - ”nu diminuează” drepturile muncitorilor, dă asigurări, citat într-un comunicat, președintele ungar, un aliat al premierului ungar naționalist și populist, scrie News.ro.

Bulgaria a raportat un caz de gripă aviară la granița cu România CITEȘTE ȘI Bulgaria a raportat un caz de gripă aviară la granița cu România

Șeful statului anunță că a examinat amendamentele Codului Muncii adoptate de către deputați în cursul unei ședințe agitate la 12 decembrie.

”Am constatat că există exemple echivalente sau mai stricte chiar, în Irlanda, Marea Britanie, Cehia și Danemarca”, afirmă Ader.

”Am verificat, totodată, efectele legii asupra celor 4,5 milioane de salariați ungari și am constatat că asigurările care le apără drepturile nu au diminuat, orele suplimentare fiind legate de consimțământul scris prealabil”, a mai declarat el.

În urma adoptării textului în Parlament, sindicatele au adresat un apel șefului statului, amenințând cu declanșarea unei greve generale și cu instalarea unor baraje rutiere în cazul unei promulgări a legii.

O nouă manifestație este prevăzută vineri seara, la Budapesta, în urma unei serii de mobilizări cvasi-cotidiene pe care adoptarea acestei reforme au declanșat-o.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
reforma muncii