SUA impun noi sancțiuni Rusiei pentru implicarea în alegerile prezidențiale

SUA impun noi sancțiuni Rusiei pentru implicarea în alegerile prezidențiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2018

Statele Unite au impus noi sancțiuni Rusiei miercuri, extinzând lista neagră a persoanelor care ar fi fost implicate în amestecul Kremlinului în alegerile prezidențiale americane din 2016, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Trezoreria SUA a anunțat, de asemenea, că va ridica sancțiunile împotriva companiei de aluminiu Rusal și a altor două firme care au legături cu oligarhul rus Oleg Deripaska, după ce s-a ajuns la un acord și el va ceda controlul firmelor, scrie News.ro.

Noile sancțiuni vizează 15 membri ai serviciilor secrete militare ruse și patru entități implicate în amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane, atacuri cibernetice asupra Agenției Mondiale Anti-Doping și alte activități „ilegale” în lume, a informat Trezoreria într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Zona din jurul centralei de la Cernobâl cunoaște o creștere explozivă a numărului de turiști CITEȘTE ȘI Zona din jurul centralei de la Cernobâl cunoaște o creștere explozivă a numărului de turiști

Măsurile, care vin după sancțiuni în aprilie asupra lui Deripaska și alți șase oligarhi, reprezintă „un răspuns la încălcarea repetată de către Rusia a normelor internaționale” se arată în comunicat.

„Administrația nu și-a mutat atenția de la serviciile secrete ruse și rolul pe care acestea le joacă în activitățile ilegale din lume. Cred că este o acțiune puternică”, a afirmat Michael Dobson, cel care a lucrat la politicile privind Rusia la Trezorerie.

Printre persoanele sancționate se află mai mulți ofițeri ai serviciilor secrete care s-ar fi implicat în atacuri cibernetice asupra unor oficiali ai Partidului Democrat și în campanii pentru a crea neînțelegeri pentru a perturba alegerile americane.

Pe listă se află și Elena Alekseevna Khusyaynova, cea care a fost acuzată în octombrie în statul american Virginia că a încercat să se implice în alegerile americane de la mijlocul mandatului și care a fost numită de tribunale ca fiind o contabilă pentru mai multe firme puse sub acuzare de procurorul special Robert Mueller în 2018.

Trezoreria l-a vizat și pe Victor Boyarkin pentru legăturile sale cu Deripaska. Boyarkin este un fost ofițer al serviciilor secrete care lucrează direct pentru Deripaska și a ajutat la furnizarea „unei susțineri financiare” pentru un partid politic din Muntenegru înaintea alegerilor de acolo din 2016.

Trezoreria a sancționat și mai mulți indivizi pentru rolurile lor în atacuri cibernetice asupra Agenției Mondiale Anti-Doping, Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice și altelora între 2016 și 2018.

De asemenea, au fost sancționați și doi ofițeri ruși ai serviciilor secrete, Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, pentru rolul lor în otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal și a fiicei sale în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sua
sanctiuni