Proprietarul eMag, pe cale să preia controlul integral asupra Avito, cel mai mare site de anunțuri din Rusia

Proprietarul eMag, pe cale să preia controlul integral asupra Avito, cel mai mare site de anunțuri din Rusia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 ian 2019

Grupul sud-african de e-comerț și media Naspers, proprietarul eMag, este aproape de încheierea unui acord pentru preluarea integrală a portalului rusesc de anunțuri Avito, cel mai mare din Rusia și al treilea cel mai mare din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Naspers negociază ultimele detalii privind cumpărarea, de la investitorii minoritari, a participației de 32% pe care nu o controlează deja la Avito, potrivit unor surse familiare cu discuțiile, citate de Reuters.

Una dintre sursele menționate a precizat că acordul ar evalua Avito la peste 4 miliarde de dolari, indicând că Naspers ar putea cheltui peste 1,3 miliarde de dolari pentru preluarea pachetului de acțiuni.

Bruxelles-ul a lansat procedura de infringement împotriva Austriei pentru reducerea alocațiilor acordate copiilor muncitorilor străini, care afectează și românii. \ CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul a lansat procedura de infringement împotriva Austriei pentru reducerea alocațiilor acordate copiilor muncitorilor străini, care afectează și românii. "Nu există copii de categoria a doua în UE"

Avito a fost lansat în 2007 la Moscova de antreprenorii suedezi Jonas Nordlander and Filip Engelbert. În 2013, Avito a fuzionat cu platformele concurente Slando.ru și OLX.ru, ultima parte a grupului OLX Group, deținut de Naspers.

În prezent, Avito este cel mai mare site de anunțuri din Rusia și al treilea cel mai mare din lume, după site-ul american Craiglist și platforma chineză 58.com.

Naspers controlează un pachet de 67,9% din acțiunile Avito.

viewscnt
Afla mai multe despre
naspers
avito
actiuni
participatie
preluare
rusia
site anunturi