Putin își dă termen încă 6 ani să reducă sărăcia în Rusia. Peste 5 milioane de locuitori pierduți

Putin își dă termen încă 6 ani să reducă sărăcia în Rusia. Peste 5 milioane de locuitori pierduți
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2020

Președintele rus Vladimir Putin își dă termen până în 2030 să reducă la jumătate sărăcia, cu șase ani mai mult decât a promis la începutul mandatului său din 2018, potrivit unui decret publicat marți, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților CITEȘTE ȘI M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților

Acest decret privind ”obiectivele dezvoltării Rusiei până în 2030”, publicat de Kremlin, stabilește obiectivul ”reducerii nivelului sărăciei la jumătate față de 2017”, arată news.ro.

La realegerea sa, în 2018 - al patrulea mandat, care trebuia să fie ultimul său mandat - Putin a stabilit deja acest obiectiv, însă la orizontul lui 2024.

Însă, la puțin timp după aceea, Guvernul său a anunțat o creștere a TVA și o creștere a vârstei pensionării - foarte prost primită -, în contextul în care bătrânii trăiesc într-o mare sărăcie.

FOTO Presa bulgară a publicat fotografii din dormitorul premierului Borisov, în care acesta doarme lângă o armă și o grămadă de bani CITEȘTE ȘI FOTO Presa bulgară a publicat fotografii din dormitorul premierului Borisov, în care acesta doarme lângă o armă și o grămadă de bani

Aceste măsuri au condus la o scădere a corei popularității liderului de la Kremlin.

Noile obiective anunțate marți apar în urma adoptării unei reforme constituționale controversate care îl autorizează pe Putin să efectueze alte două mandate, până în 2036, când urmează să aibă vârsta de 84 de ani.

Speranțele afișate de Rusia în vederea redresării economiei sale au fost afectate anul acesta de o criză petrolieră și de pandemia covid-19.

”Condițiile economice internaționale sunt foarte, foarte defavorabile, iar aceste obiective ambițioase sunt stabilite în pofida acestui lucru”, a declarat marți, într-o conferință de presă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

O ”reajustare” este necesară, a anunțat el.

FOTO Viktor Orban a postat o imagine cu Ungaria Mare, în hartă fiind inclusă și Transilvania CITEȘTE ȘI FOTO Viktor Orban a postat o imagine cu Ungaria Mare, în hartă fiind inclusă și Transilvania

Kremlinul a justificat prin criza mondială abandonarea obiectivului din 2018 de a transforma Rusia în una dintre primele cinci economii mondiale.

”Obiectivele trebuie să fie realizate, pot fi atinse”, a apreciat Peskov.

În decretul de marți, Putin stabilește de asemenea obiectivul ”asigurării unei creșteri durabile a populației” și ”creșterea speranței de viață la 78 de ani”.

Speranța de viață, mai ales a bărbaților, rămâne slabă în Rusia, în pofida faptului că a crescut în ultimii ani, iar țara se confruntă în continuare cu un important declin democgrafic.

Rusia a pierdut peste cinci milioane de locuitori din 1991 - o consecință a gravei crize demografice care a urmat căderea URSS.

Putin are totodată ambiția de a crea un sistem de triere a deșeurilor și o ”creștere cu cel puțin 70%” a exporturilor de produse, altele decât hidrocarburi - de care bugetul rus depinde în continuare foarte puternic.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
rusia