Putin ordonă vaccinarea în masă împotriva covid-19 în Rusia, începând de săptămâna viitoare

Putin ordonă vaccinarea în masă împotriva covid-19 în Rusia, începând de săptămâna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2021

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri să fie lansată o vaccinare în masă a populației împotriva covid-19 - începând de săptămâna viitoare - și a lăudat vaccinul dezvoltat de Rusia drept ”cel mai bun vaccin” împotriva covid-19, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cer să se lanseze o vaccinare în masă a întregii populații, începând de săptămâna viitoare”, a declarat într-o reuniune guvernamentală prin videoconferință, scrie News.ro.

Rusia a început în decembrie campania de vaccinare a populației considerată prioritară - bătrâni, personalul medical și din învățământ.

Guvernul a aprobat majorarea salariului minim. Indicatorii luați în calcul și sectoarele economice vulnerabile CITEȘTE ȘI Guvernul a aprobat majorarea salariului minim. Indicatorii luați în calcul și sectoarele economice vulnerabile

Categoriile autorizate să fie vaccinate cu Sputnik V au fost lărgite, apoi, în mod treptat.

Potrivt Fondului suveran rus (RDIF), care a finanțat dezvoltarea acestui vaccin -, peste un milion de persoane au fost vaccinate până în prezent în Rusia.

Rusia a fost prima țară, în august, care a omologat un vaccin împotriva noului coronavirus și a fost criticată din cauza unui anunț considerat prematur, înaintea testelor clinice din faza 3 și publicării rezultatelor științifice.

”Vaccinul rusesc - este un lucru evident, iar practica îl confirmă -, cred că este  cel mai bun din lume”, a declarat miercuri Vladimir Putin, salutând condițiile de depozitare și transport ale vaccinului, care ”nu necesită condiții extreme”.

”Este mult mai simplu și mai eficient”, a adăugat el, în comparație cu cele occidentale.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova, însărciinată cu Sănătatea, a anunțat că totul este ”pregătit” în vederea lansării unei vaccinări în masă, începând de luni.

Rusia se confruntă cu un al doilea val foarte sângeros al covid-19, însă autoritățile refuză, pentru moment, orice nouă izolare la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
covid-19
vaccinare