Putin salută, în Crimeea, restabilirea unei ”dreptăți istorice”

Putin salută, în Crimeea, restabilirea unei ”dreptăți istorice”
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

”Prin decizia voastră, ați restabilit dreptatea istorică, ruptă în epoca sovietică”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs pe care l-a susținut în fața simpatizanților săi la Sevastopol, în Crimeea, la un concert în susținerea sa, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În epoca sovirtică, Crimeea a fost retrasă din punct de vedere administrativ din Rusia și dată Ucrainei, scrie News.ro.

Președintele rus Vladimir Putin a salutat miercuri restabilirea ”dreptății istorice”, cu patru zile înaintea marcării a patru ani de la anexarea Crimeei de către Rusia, catalogând acest eveniment un exemplu de ”adevărată democrație”.

Alegeri prezidențiale ruse au loc duminică, exact în ziua în care Rusia va marca patru ani de la anexarea Crimeei, aprobată în martie 2014 de populația acestei peninsule ucrainene majoritar rusofone, într-un referendum nerecunoscut de către comunitatea internațională.

Logan, Duster și Sandero, în Top 25 al celor mai bine vândute mașini în Rusia CITEȘTE ȘI Logan, Duster și Sandero, în Top 25 al celor mai bine vândute mașini în Rusia

”Prin decizia voastră, voi ați arătat lumii întregi ceea ce este o adevărată și nu o falsă democrație, ați venit la referendum, ați luat decizia și ați votat pentru viitorul vostru șial copiilor voștri”, a lansat Putin.

Mai sunt ”încă multe de făcut în vederea dezvoltării Crimeei și Sevastopolului”, portul de ataș al Flotei ruse la marea Neagră, a recunoscut el.

”Însă noi o facem, noi vom continua să o facem și noi vom face absolut totul, pentru că, atunci când suntem uniți, suntem o mare forță capabilă să rezolve problemele cele mai dificile”, a dat asigurări președintele rus.

Denunțată de Kiev și Occident, dar salutată de majoritatea rușilor, anexarea Crimeei se află la originea sancțiunilor dure americane și americane impuse Rusiei din 2014.

Putin a îndepărtat deja orice perspectivă a retrocedării Peninsulei Crimeea Ucrainei, într-un film al postului de televiziune Rusia-1 difuzat duminică pe rețelele de socializare ruse Vkontakte și Odnoklasniki.

Creditat cu aproximativ 70% din intențiile de vot de ultimele sondaje, Vladimir Putin ar urma să fie ales fără vreo surpriză în al patrulea mandat, care-l va ține la putere până în 2024.

INSPECȚIE LA POD

Vladimir Putin a inspectat miercuri lucrările la un nou pod care asigură o legătură între Rusia și Crimeea, făcând din anexarea peninsulei ucrainene un argument de campanie cu patru zile înaintea alegerilor prezidențiale, relatează Reuters.

Sancțiunile occidentale impuse Rusiei după anexare nu au schimbat poziția Moscovei, care a lansat construirea unui pod rutier și feroviar de 19 kilometri lungime peste Strâmtoarea Kerci, în vederea accelerării integrării Crimeei în economia rusă.

Edificul, supranumit ”Podul Putin” de către unii locuitori, se vrea o demonstrație de generozitate a Moscovei față de o regiune mult timp abandonată pe plan economic și totodată un simbol al alipirii la ”patria mamă”.

”Ceea ce ați făcut voi este deja impresionant”, le-a spus Vladimir Putin muncitorilor.

El și-a exprimat dorința ca podul rutier să fie operațional înainte de vacanța de vară și nu în decembrie, cum s-a prevăzut inițial.

Lucrarea a fost încredințată societății Stroigazmontaj, proprietatea miliardarului  Arkadi Rotenberg, un fost partener de antrenament la judo al lui Putin.

Arkadi Rotenberg a profitat de inspecția președintelui rus pentru a anunța că podul ”în întregime rus” va fi inaugurat până la urmă pe 9 mai, pentru a sărbători victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în 1945. 

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
crimeea