Rheinmetall a pus piatra de temelie la o mare fabrică în Ungaria, care va produce componente pentru vehicule electrice și alimentate cu hidrogen

Rheinmetall a pus piatra de temelie la o mare fabrică în Ungaria, care va produce componente pentru vehicule electrice și alimentate cu hidrogen
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2024

Compania germană din industria de apărare Rheinmetall a pus piatra de temelie a unei fabrici de 63 de milioane de euro care va produce componente pentru vehicule electrice și alimentate cu hidrogen la Szeged, scrie Budapest Business Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Christoph Müller, care conduce divizia Rheinmetall Power Systems, a declarat că uzina din Szeged va fi prima bază „hibridă” a companiei, cu tehnologii civile și de apărare sub același acoperiș. Uzina de 15.000 de metri pătrați, alături de centrul de cercetare laser ELI-ALPS, ar putea fi extinsă ulterior, a adăugat el.

Producătorii chinezi de turbine eoliene și-au consolidat dominația asupra pieței mondiale în 2023: patru din primele cinci companii globale sunt din China CITEȘTE ȘI Producătorii chinezi de turbine eoliene și-au consolidat dominația asupra pieței mondiale în 2023: patru din primele cinci companii globale sunt din China

Fabrica va fi cea de-a patra a Rheinmetall din Ungaria, pe lângă o fabrică de vehicule blindate din Zalaegerszeg, o fabrică de muniții din Várpalota și un centru de digitalizare din Budapesta, înființat împreună cu compania maghiară TIC 4iG. Fabrica va angaja 300 de profesioniști cu înaltă pregătire, scrie News.ro.

Uzina va fi cea de-a 22-a a Rheimetall pentru a sprijini electromobilitatea, a spus Müller.

El a vorbit de mediul favorabil investitorilor din Ungaria, precum și de sprijinul guvernului și al Agenției Maghiare pentru Promovarea Investițiilor (Hipa).

Ministrul Apărării Kristóf Szalay-Bobrovniczky a declarat că Rheinmetall și Universitatea din Szeged construiesc un nou ecosistem și o bază de cunoștințe care ar crea „oportunități extraordinare” pentru tinerii maghiari și străini.

Uzina va începe să funcționeze la sfârșitul anului 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetall
ungaria