Rusia a început să instaleze primul său cablu subacvatic de comunicații cu fibră optică în Arctica

Rusia a început să instaleze primul său cablu subacvatic de comunicații cu fibră optică în Arctica
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2021

Rusia a început să instaleze primul său cablu subacvatic de comunicații cu fibră optică în Arctica, în cadrul unui proiect de stat care are rolul să aducă internet de mare viteză în nordul îndepărtat bogat în hidrocarburi, după ce o inițiativă privată s-a blocat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moscova vrea să îmbunătățească infrastructura de comunicații din nordul îndepărtat, unde și-a extins prezența militară și dezvoltă Ruta din Marea Nordului, pentru a deveni o cale maritimă majoră, scrie News.ro.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Cablul, care ar trebui instalat până în 2026, va avea o lungime de 12.650 de kilometri, de-a lungul coastei nordice rusești, din statul Teriberka, din Marea Barents, până în portul estic Vladivostok.

Numit ”Expresul polar”, cablul va fi gestionat de compania de stat Morsviazsputnik, pentru a oferi internet stabil în porturile arctice, precum și în peninsul Kamciatka și Sahalin.

Șeful companiei care va produce și instala cablul, Alexei Strelcenko, a spus că proiectul va costa 65 de miliarde de ruble (889 milioane dolari) și va fi finanțat integral de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
fibră optică
arctica