Rusia a produs primele 15.500 de doze din vaccinul Sputnik V și pregătește vaccinarea masivă

Rusia a produs primele 15.500 de doze din vaccinul Sputnik V și pregătește vaccinarea masivă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2020

Primul lot al vaccinului Sputnik V, realizat de Rusia pentru a preveni infecția COVID-19, a depășit 15.000 de doze, a informat serviciul de presă al companii farmaceutice Binnopharm, citat de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a anunțat, de asemenea, că lansarea campaniei de vaccinare masivă împotriva COVID-19 va avea loc peste o lună, arată Agerpres.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Alexandr Ginzburg, directorul Centrului de Microbiologie și Epidemiologie Gamalei, care a dezvoltat primul vaccin înregistrat în țară împotriva acestei boli, a declarat că în decurs de șapte sau zece zile vor începe studiile ulterioare înregistrării produsului, în care vor fi vaccinate zeci de mii de persoane.

Ginzburg a precizat că studiile vor dura între 4 și 6 luni, ceea ce nu va fi un impediment pentru a începe deja vaccinarea în masă a populației, vaccinare care va fi voluntară, potrivit autorităților.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a primit cu prudență vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 și a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare și evaluare stabilite de această organizație privind eficacitatea și siguranța. Unii cercetători se tem că Rusia ar putea pune prestigiul național în fața siguranței.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sputnik
vaccin