Rusia amendează Zoom cu peste un milion de dolari

Rusia amendează Zoom cu peste un milion de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Furnizorul de servicii de videoconferințe Zoom Video Communications a fost amendat de un Tribunal din Rusia cu 115 milioane de ruble (1,18 milioane de dolari) pentru că a funcționat fără a deschide un biroul local, a anunțat agenția rusă de presă RIA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Zoom nu au fost imediat disponibili pentru a răspunde solicitărilor de a comenta informația.

VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului

Moscova a avut diverse conflicte cu firmele străine din domeniul tehnologiei privind conținutul, cenzura, datele și reprezentarea locală, iar tensiunile s-au acutizat după ce Rusia a invadat Ucraina, scrie Agerpres.

RIA l-a citat pe judecătorul Timur Vakhrameyev care a declarat că amenda reprezintă 10% din veniturile Zoom în 2022 pe piața din Rusia.

Săptămâna trecută, Zoom a fost amendat cu 15 milioane de ruble pentru că nu ar fi stocat datele privind cetățenii ruși pe un server din Rusia.

Alte companii, cum ar fi Google and Apple, au primit amenzi masive în Rusia în ultimii ani.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Meta a fost găsită vinovată de "activitate extremistă" în Rusia, compania dezmințind acuzațiile, iar platformele sale Facebook și Instagram au fost interzise.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
zoom
amenda