Rusia anunță sancțiuni împotriva unor companii energetice occidentale

Rusia anunță sancțiuni împotriva unor companii energetice occidentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2022

Rusia a impus sancțiuni împotriva unui număr de peste 30 de companii din Uniunea Europeană, SUA și Singapore, ca represalii la sancțiunile care i-au fost aplicate pentru ofensiva sa militară în Ucraina, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit decretului guvernamental, lista cuprinde 31 companii, dintre care majoritatea aparțin Gazprom Germania, filiala germană a gigantului rus, pe care statul german a plasat-o sub controlul său din cauza importanței sale strategice. Gazprom își anunțase la începutul lui aprilie 'retragerea' din această filială, fără a face alte mențiuni, scrie Agerpres.

Budapesta are cele mai mici prețuri la energie dintre capitalele UE CITEȘTE ȘI Budapesta are cele mai mici prețuri la energie dintre capitalele UE

Sancțiunile anunțate vizează și EuRoPol GAZ S. A., proprietarul părții poloneze a gazoductului Yamal-Europa.

Ele includ o interdicție de tranzacții și de intrare în porturile rusești a navelor având legături cu companiile vizate.

Sancțiunile occidentale contra Rusiei, unele fără precedent, merg de la înghețarea rezervelor valutare până la un embargou asupra unor produse strategice și sancțiuni financiare,

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sanctiuni