Ucraina a încercat să perturbe vânzările de alcool în Rusia. "Printre lucrurile remarcabile de azi..."

Ucraina a încercat să perturbe vânzările de alcool în Rusia. "Printre lucrurile remarcabile de azi..."
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2022

Ucraina a încercat să perturbe vânzările de alcool în Rusia prin atacuri informatice, a declarat vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Printre lucrurile remarcabile cunoscute azi se numără atacul împotriva sistemului de accize (din Rusia - n. red.), cu ajutorul căruia s-a reușit dezorganizarea vânzărilor de alcool în Rusia", a arătat într-o conferință la Paris oficialul ucrainean, ale cărui atribuții în cadrul guvernului de la Kiev sunt legate inclusiv de domeniul informatic, scrie Agerpres.

Forțele speciale din Belarus, mutate la granița cu Ucraina CITEȘTE ȘI Forțele speciale din Belarus, mutate la granița cu Ucraina

La evenimentul pe tema securității informatice, Fedorov a explicat ironic motivul acțiunii: "Am decis că oamenii trebuie să fie treji" pentru a putea face față "propagandei" guvernului de la Moscova, a spus el, conform traducerii în franceză a discursului în ucraineană.

Vicepremierul nu a dat alte detalii despre operațiune și a fost destul de discret și în privința altor atacuri informatice ale ucrainenilor împotriva Rusiei, observă AFP. El a indicat că au fost afectate peste 80 de sisteme rusești, printre care RuTube, echivalentul din Rusia al platformei YouTube. RuTube a fost blocat la începutul săptămânii, reamintește agenția.

Fedorov a afirmat că au mai fost dezactivate temporar și site-urile de internet ale Kremlinului și FSB (principalul serviciu de securitate al Rusiei).

"Vom putea însă să vorbim despre adevăratele rezultate, despre adevăratele succese" ale ofensivei informatice împotriva Rusiei "doar după război. Ar fi contraproductiv să le dezvăluim acum", a adăugat el, apreciind că în general puterea rusă în acest domeniu a fost "supraevaluată".

Oficialul ucrainean a lansat un apel către firmele franceze încă prezente în Rusia, cerându-le să se retragă din această țară și să pună capăt cooperării cu rușii. El a refuzat însă să nominalizeze vreuna din companiile vizate, arătând că guvernul țării sale este în contact cu ele și a obținut promisiuni că vor reacționa și vor ieși de pe piața rusă.

Convenția de experți în securitate informatică Paris Cyber Summit, cu ocazia căreia Fedorov a participat la o conferință de presă în format video, continuă până joi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
alcool
rusia