Rusia ia în considerare retragerea din acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră, spune Putin

Rusia ia în considerare retragerea din acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră, spune Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2023

Liderul rus Vladimir Putin a declarat că Moscova ia în considerare posibilitatea de a se retrage din acordul ce reglementează transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră, motivând că Rusia a fost "înșelată" în ceea ce privește punerea în aplicare a părților din acest acord care se refereau la propriile sale exporturi, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În cadrul unei întâlniri televizate cu jurnaliștii și bloggerii de război pro-Kremlin, Putin a declarat că acordul a fost menit să ajute țările "prietene" din Africa și America Latină, dar s-a dovedit că Europa este cel mai mare importator de cereale ucrainene, iar acest lucru asigură o sursă cheie de valută pentru Kiev, scrie News.ro.

”Ținta” PSD-PNL de inflație este peste prognoza BNR la final de an. Ciolacu promite lupte cu speculatorii, care nu sunt însă menționate în programul de guvernare CITEȘTE ȘI ”Ținta” PSD-PNL de inflație este peste prognoza BNR la final de an. Ciolacu promite lupte cu speculatorii, care nu sunt însă menționate în programul de guvernare

Putin a spus că va discuta despre viitorul acordului privind cerealele cu unii lideri africani care sunt așteptați să viziteze Rusia, adăugând că Moscova este pregătită să furnizeze cereale gratuit celor mai sărace țări din lume.

Acordul a fost negociat în iulie anul trecut de ONU și Turcia și permite exportul în siguranță de cereale din mai multe porturi ucrainene de la Marea Neagră.

Occidentul nu a impus sancțiuni asupra exporturilor rusești de cereale, îngrășăminte și alte produse alimentare, dar acestea au fost împiedicate de alte restricții, ce reglementează domeniul bancar și al asigurărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
cereale
ucraina