Rusia își echipează noile submarine nucleare cu rachete hipersonice

Rusia își echipează noile submarine nucleare cu rachete hipersonice
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2023

Rusia este în curs de a-și echipa noile submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon, a declarat șeful celui mai mare constructor de nave din Rusia pentru agenția de presă de stat RIA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Submarinele nucleare multifuncționale din cadrul proiectului Yasen-M vor ... fi echipate cu sistemul de rachete Zircon în mod obișnuit" , a spus Alexei Rakhmanov, directorul executiv al United Shipbuilding Corporation (USC). “Se lucrează deja în această direcție", a precizat el, potrivit Reuters.

Mark Zuckerberg renunță la lupta cu Elon Musk. Șeful Tesla \ CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg renunță la lupta cu Elon Musk. Șeful Tesla "nu este serios"

Submarinele din clasa Yasen, cunoscute și sub numele de Proiectul 885M, sunt submarine cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, construite pentru a înlocui submarinele nucleare de atac din epoca sovietică, ca parte a unui program de modernizare a armatei și a flotei, scrie News.ro

Rachetele hipersonice Zircon au o rază de acțiune de 900 km și se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce face dificilă apărarea împotriva lor.

Președintele Vladimir Putin a declarat la începutul acestui an că Rusia va începe livrările în masă de rachete Zircon ca parte a eforturilor țării de a-și consolida forțele nucleare.

Fregata rusească multifuncțională Amiral Gorshkov, care și-a testat capacitățile de atac în vestul Oceanului Atlantic la începutul acestui an, a fost deja echipată cu rachete Zircon.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
rachete hipersonice