Rusia se așteaptă la un nou val epidemic. Record de infectări la Moscova după luna ianuarie

Rusia se așteaptă la un nou val epidemic. Record de infectări la Moscova după luna ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2021

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a atins vineri la Moscova un maxim după luna ianuarie, pe fondul restricțiilor antiepidemice limitate și unei campanii de vaccinare dezamăgitoare, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În capitala rusă s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 3.818 noi cazuri de COVID-19, în timp ce pe ansamblul Rusiei au fost confirmate 9.462 de noi cazuri, acesta din urmă fiind cel mai mare număr zilnic de la sfârșitul lunii martie. În aceeași zi au fost raportate 393 de decese asociate COVID-19, un bilanț îndoielnic, scrie Agerpres.

După cum recunosc chiar autoritățile ruse, un nou val epidemic s-ar putea abate asupra Rusiei în săptămânile următoare, după valul din toamnă și cel din iarnă care a fost deosebit de letal.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Președintele Vladimir Putin însuși a ieșit public în ultimele săptămâni pentru a-și convinge conaționalii să se vaccineze cât mai repede, astfel încât să fie atinsă imunitatea colectivă până în toamnă.

Dar potrivit unui sondaj efectuat în aprilie de institutul Levada, 62% dintre persoanele intervievate nu s-au declarat dispuse să se vaccineze cu vaccinul Sputnik V. Până în prezent circa 10 milioane de persoane au fost vaccinare cu ambele doze și alte 14 milioane cu prima doză, dintr-o populație de circa 146 de milioane de locuitori.

Conform institutului de statistică Rosstat, pandemia COVID-19 a provocat circa 250.000 de decese în Rusia, număr mai mult decât dublu față de bilanțul recunoscut de guvernul rus prin raportările zilnice.

După lockdown-ul din primăvara anului trecut, pentru a-și proteja economia Rusia a aplicat de atunci restricții antiepidemice foarte limitate, iar cele mai multe au fost ridicate la începutul acestui an. Principala măsură rămasă în vigoare este purtarea măștii în magazine și în mijloacele de transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
moscova
covid-19