Rusia va ridica restricțiile asupra exporturilor de benzină

Rusia va ridica restricțiile asupra exporturilor de benzină
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Guvernul de la Moscova a decis să suspende interdicția temporară privind exporturile de benzină, deoarece piața este suficient aprovizionată, a anunțat luni publicația rusă RBC, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters. Ministerul Energiei a confirmat informația, susțin sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

De la 1 martie, autoritățile de la Moscova au interzis exporturile de benzină, pentru o perioadă de șase luni, pentru a asigura aprovizionarea pieței interne. Acest embargou nu se aplică țărilor din Uniunea Economică Euroasiatică, care include și Kazahstanul, precum și altor țări, cum este Mongolia, cu care Rusia are un acord interguvernamental privind livrările de carburanți, scrie Agerpres.

Grecia, nemulțumită de diferențele de preț practicate de multinaționale CITEȘTE ȘI Grecia, nemulțumită de diferențele de preț practicate de multinaționale

„Interdicția temporară privind exporturile de benzină, care a intrat în vigoare la 1 martie, va fi suspendată în urma saturării pieței interne și a finalizării lucrărilor de mentenanță la rafinării”, precizează Ministerul Energiei, citat de RBC.

Decizia de suspendare va fi publicată la începutul săptămânii, dar nu se știe data exactă când va intra în vigoare, a informat publicația rusă.

„Rafinăriile și depozitele de combustibili au stocuri de benzină auto, ceea ce permite acoperirea completă a pieței interne. În data de 15 mai, stocurile se situau la 2,1 milioane de tone de benzină auto și 3,4 milioane de tone de motorină”, arată datele Ministerului Energiei.

De obicei, Rusia este un exportator net de carburant și un furnizor pentru piețele internaționale, însă perturbarea activităților rafinăriilor a forțat companiile petroliere rusești să recurgă la importuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
rusia