Rusia - Vânzările de mașini se prăbușesc la un nivel record, Putin intervine în prețuri

Rusia - Vânzările de mașini se prăbușesc la un nivel record, Putin intervine în prețuri
scris 17 nov 2022

Președintele Vladimir Putin a îndemnat guvernul rus să controleze prețurile mașinilor, deoarece un șef al industriei a spus că sancțiunile occidentale ar putea duce la scăderea vânzărilor anuale la sub 1 milion, pentru prima dată de când au început înregistrările, relatează Reuters.

Vânzările de mașini au scăzut cu peste 60% până acum în acest an și ar putea ajunge să fie mai puțin de un sfert din ceea ce erau acum un deceniu, potrivit Maxim Sokolov, șeful principalului producător de automobile din Rusia, Avtovaz, scrie Hotnews.ro.

Analiști de la Budapesta: Societatea ungară se va întreba mai devreme sau mai târziu de ce rămâne în urmă Ungaria față de România CITEȘTE ȘI Analiști de la Budapesta: Societatea ungară se va întreba mai devreme sau mai târziu de ce rămâne în urmă Ungaria față de România

Principalul producător de automobile din Rusia, Avtovaz, a declarat miercuri că vânzările de mașini pe piața rusă ar putea scădea la 670.000-700.000 de unități în acest an, a raportat agenția de presă RIA.

O parte din scăderea din acest an se datorează retragerii producătorilor auto străini precum Renault și Mercedes-Benz și colapsului cererii din cauza mobilizării în masă pentru conflictul din Ucraina.

Dar multe se datorează și scăderii nivelului de trai și prețurilor mai mari, precum și dificultății de a asigura componente de fabricație străină după impunerea sancțiunilor de către țările occidentale ca răspuns la campania militară a Rusiei în Ucraina; cel mai recent model Lada a trebuit să fie produs fără airbag-uri sau ABS.

Vorbind cu oficiali de rang înalt, Putin a recunoscut că situația „nu este ușoară” și a cerut guvernului să caute să facă mașini mai accesibile, sugerând că prețurile sunt crescute pe nedrept.

„Aș dori să vă atrag atenția asupra necesității unui control constant al prețurilor, astfel încât în ​​aceste dificultăți, de care suntem conștienți cu toții, inclusiv logistică, nimeni să nu abuzeze sau să ridice nejustificat prețurile mașinilor”, a spus el.

„Sper că atât dumneavoastră, cât și Serviciul Federal Antimonopol faceți asta tot timpul”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
masini