Rusia vrea să suspende exporturile de îngrășăminte agricole

Rusia vrea să suspende exporturile de îngrășăminte agricole
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2022

Ministerul rus al Industriei și Comerțului le-a recomandat producătorilor ruși de îngrășăminte să-și suspende temporar exporturile, invocând 'sabotajul' practicat de firme străine de transport, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rusia este unul din principalii producători mondiali de îngrășăminte agricole. În special Europa și Brazilia sunt foarte dependente de îngrășămintele din Rusia, scrie Agerpres.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

'În prezent se creează o situație în care, din cauza sabotării livrărilor de către un anumit număr de companii de logistică străine, agricultori din Europa și din alte țări nu pot primi cantitățile de îngrășăminte contractate', a indicat ministerul într-un comunicat.

'Ministerul rus al Industriei și Comerțului a fost constrâns să le recomande producătorilor ruși să suspende temporar expedierea de îngrășăminte destinate exportului', adaugă comunicatul.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Recomandarea va fi valabilă 'până când transportatorii vor relua activitatea regulată și vor furniza garanții pentru livrarea integrală a exporturilor de îngrășăminte rusești'.

Ministerul precizează că necesitățile agricultorilor din țară vor continua să fie acoperite.

viewscnt
Afla mai multe despre
îngrășăminte agricole
rusia