Rușii se retrag dintr-un nou oraș important, la câteva zile după ce au părăsit Herson

Rușii se retrag dintr-un nou oraș important, la câteva zile după ce au părăsit Herson
scris 13 nov 2022

Autoritățile rusești de ocupație susțin că se pregătesc să părăsească orașul Nova Kahovka, locul unui baraj-cheie pe fluviul Nipru, la câteva zile după ce au cedat controlul orașului Herson forțelor ucrainene, relatează dpa.

Pavel Filipciuk, șeful administrației de ocupație, a declarat într-un discurs că oamenii din serviciul său și locuitorii orașului se vor retrage într-un loc sigur, potrivit agenției de știri TASS. Oamenii dintr-un perimetru de 15 kilometri ar trebui să fie pregătiți să părăsească orașul, arată Agerpres.

Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus CITEȘTE ȘI Ucraina construiește un zid la granița cu Belarus

El a spus că există preocupări că barajul ar putea fi avariat de rachete, ceea ce ar putea duce la inundații. Ucraina și Rusia s-au acuzat una pe alta că plănuiesc un astfel de deznodământ.

Filipciuk a spus că forțele ucrainene au făcut din administrația orașului „ținta numărul unu pentru un atac terorist”.

El a afirmat că oamenii trebuie să fie pregătiți să se îndrepte spre regiunea rusească Krasnodar, unde vor fi adăpostiți în imobile încălzite, vor primi mese regulate și un ajutor financiar de 100.000 de ruble (1.650 de dolari). Ucraina susține că aceasta este o stratagemă pentru a-i convinge pe oameni să iasă din țară.

Republica Moldova împrumută 200 milioane euro de la BERD pentru achiziții de urgență de gaze CITEȘTE ȘI Republica Moldova împrumută 200 milioane euro de la BERD pentru achiziții de urgență de gaze

Există informații că forțele ucrainene au avansat până la comunități apropiate de barajul de Nova Kahovka, notează dpa.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina