Rușii sunt asigurați de guvernanți că vor avea acces la noul iPhone chiar dacă Apple a plecat

Rușii sunt asigurați de guvernanți că vor avea acces la noul iPhone chiar dacă Apple a plecat
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Consumatorii ruși vor avea ocazia de a cumpăra noile telefoane iPhone 14, în pofida faptului că gigantul american Apple a părăsit Rusia, grație unei scheme de importuri paralele pusă la punct de Moscova, a declarat un înalt oficial guvernamental rus pentru agenția de presă RIA Novosti, preluată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a anunțat introducerea unei scheme de importuri paralele în luna martie, când a autorizat retailerii să importe produse de peste hotare fără permisiunea proprietarilor mărcilor respective, arată Agerpres.

CONFIRMARE Tranzacție: IGT, cel mai mare producător de aparate slot-machine, cumpără afacerea din România a iSoftBet CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: IGT, cel mai mare producător de aparate slot-machine, cumpără afacerea din România a iSoftBet

Întrebat dacă noile telefoane iPhone 14, prezentate miercuri de Apple, vor putea fi importate prin intermediul schemei de importuri paralele, ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a răspuns: "De ce nu? Dacă consumatorii vor să cumpere aceste telefoane, da. Va exista această oportunitate".

Grupul american Apple a oprit vânzarea de noi produse în Rusia în luna martie, la o săptămână după invadarea Ucrainei, chiar dacă telefoanele iPhone, laptopurile MacBook și alte produse Apple au continuat să se vândă în magazinele din Rusia pe măsură ce comercianții au epuizat stocurile de modele vechi și au obținut dispozitive noi prin intermediul schemei de importuri paralele.

Operatorul rus de telefonie MTS a anunțat încă de joi dimineața că oferă posibilitatea de pre-comandă pentru noile modele de telefoane iPhone 14. Prețurile încep de la 84.990 ruble (1.398 de dolari) pentru modelul echipat cu o memorie de 128GB.

MTS a precizat că perioada de așteptare pentru livrarea telefoanelor ar putea să se întindă până la 120 de zile și de asemenea că își rezervă dreptul de a anula comanda dacă va întâmpina dificultăți la importul produselor.

Manturov, care este și vicepremier, a estimat luna trecută că schema de importuri paralele, care vizează diferite produse occidentale variind de la haine de lux și până la automobile, ar putea ajunge la o valoare de 16 miliarde de dolari în acest an, echivalentul a 4% din importurile totale ale Rusiei în anul 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 14
apple