Belarusul exersează "eliberarea teritoriului ocupat temporar de inamic" aproape de granița cu Polonia

Belarusul exersează "eliberarea teritoriului ocupat temporar de inamic" aproape de granița cu Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Belarus a început exerciții militare în orașul Brest, în apropiere de granița cu Polonia, capitala Minsk și în regiunea de nord-est Vitebsk, a anunțat Ministerul apărării, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul belarus al apărării a precizat că în timpul exercițiilor, care se vor desfășura până la 14 septembrie, se vor exersa "eliberarea teritoriului ocupat temporar de inamic" și recâștigarea controlului asupra regiunilor de frontieră, scrie Hotnews.ro

Vladimir Putin le-a oferit sfaturi oligarhilor ruși care au rămas fără iahturi CITEȘTE ȘI Vladimir Putin le-a oferit sfaturi oligarhilor ruși care au rămas fără iahturi

Potrivit ministerului, nivelul trupelor și al echipamentelor militare implicate în exercițiu nu a necesitat ca acestea să furnizeze o notificare în conformitate cu orientările OSCE.

Belarusul, un aliat al Rusiei

Belarus este un aliat loial al Rusiei. Atacurile aeriene și cu rachete ale Rusiei împotriva Ucrainei au fost lansate de pe teritoriul acesteia, în timp ce, la 24 februarie, forțele Moscovei au intrat în Ucraina și de la granița cu Belarus. În orice caz, până în prezent, Minsk nu a intrat direct în conflict.

Cu toate acestea, în primele zile ale conflictului, bombardierele rusești Tu-22 Backfire au folosit spațiul aerian al Belarusului pentru a lansa atacuri coordonate cu rachete de croazieră împotriva unor ținte de pe teritoriul ucrainean.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
polonia