Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Senatul Statelor Unite a adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care îl condamnă pe președintele rus, Vladimir Putin, drept criminal de război, o demonstrație rară de unitate în Congresul profund divizat, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Rezoluția a fost introdusă de senatorul republican Lindsey Graham și susținută de senatorii ambelor partide. De asemenea, rezoluția încurajează Curtea Penală Internațională (ICC) de la Haga și alte națiuni să vizeze armata rusă în orice anchetă a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, scrie News.ro.

Care sunt țările care pot înlocui gazul rusesc pentru a scăpa Europa de șantajul Rusiei CITEȘTE ȘI Care sunt țările care pot înlocui gazul rusesc pentru a scăpa Europa de șantajul Rusiei

”Toți cei din această cameră ne-am alăturat, democrați și republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de răspunderea pe care o are pentru atrocitățile comise împotriva poporului ucrainean”, a spus liderul majorității democraților din Senat, Chuck Schumer, într-o alocuțiune înaintea votării.

Rusia își califică acțiunile drept o ”operație militară specială” de demilitarizare și ”denazificare” a Ucrainei. Mai mult decât atât, Putin a numit statul ucrainean o colonie americană cu un regim marionetă și fără tradiția unei statalități independente.

Moscova nu a capturat niciunul dintre cele mai mari 10 orașe din țară în urma invaiziei sale, care a început pe 24 februarie și care reprezintă cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
vladimir putin