Banca Centrală a Rusiei își suspendă achizițiile de aur pentru a da prioritate persoanelor fizice

Banca Centrală a Rusiei își suspendă achizițiile de aur pentru a da prioritate persoanelor fizice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2022

Banca Centrală a Rusiei a anunțat că își suspendă achizițiile de aur, pentru a putea satisface cererea populației pentru acest metal prețios, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru a crea condițiile necesare pentru a răspunde la cererea populației, Banca Rusiei își suspendă achizițiile de aur de la instituțiile de credit începând cu data de 15 martie 2022", a informat Banca Centrală a Rusiei într-un comunicat de presă. "În prezent, cererea populației pentru achiziționarea de lingouri de aur a crescut, în special după eliminarea TVA pentru aceste tranzacții", a adăugat instituția.

VIDEO Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia CITEȘTE ȘI VIDEO Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia

Banca Centrală a Rusiei a reluat achizițiile de aur de pe piața internă de metale prețioase la data de 28 februarie 2002, după aproape doi ani de la suspendarea acestor operațiuni, la câteva zile după intrarea forțelor armate rusești în Ucraina. Ulterior a fost decisă măsura eliminării TVA la achizițiile de aur ale persoanelor fizice, după prăbușirea rublei din cauza sancțiunilor impuse de țările occidentale. Măsura este destinată evitării achizițiilor în masă de valută de către populație, ceea ce ar slăbi și mai mult moneda națională a Rusiei. În plus, Moscova a introdus restricții importante cu privire la achiziționarea, retragerea și scoaterea din țară a valutei, scrie Agerpres.

De la intervenția militară a Rusiei în Ucraina, rubla a pierdut 40% din valoarea sa în raport cu dolarul.

Aproape jumătate din rezervele valutare deținute în străinătate de Banca Centrală a Rusiei au fost înghețate de occidentali, ceea ce limitează foarte mult capacitatea de acțiune a Băncii Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a rusiei
aur