Serbia interzice exportul de grâu, porumb, făină și ulei

Serbia interzice exportul de grâu, porumb, făină și ulei
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2022

Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat că Serbia interzice începând de joi exportul de grâu, porumb, făină și ulei, ca urmare a creșterii prețurilor și a cererii acestor produse pe piața internațională în urma războiului din Ucraina, relatează agențiile EFE și Tanjug.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vucic a anunțat de asemenea o reducere cu 20% a taxelor pe combustibili, pentru a compensa astfel din creșterea prețurilor acestora, ceea ce va implica o pierdere de 35 de milioane de euro pe lună pentru bugetul de stat.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Serbia, țară candidată pentru aderarea la UE, nu s-a alăturat sancțiunilor europene împotriva Rusiei după invazia acesteia în Ucraina, Belgradul și Moscova având în mod tradițional relații apropiate. De asemenea, Serbia este aproape complet dependentă de gazul rusesc, iar compania rusă Gazprom deține 51% din acțiunile societății petroliere sârbe NIS.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
aleksandar vucic