Serbia își plasează trupele de la granița cu Kosovo în alertă de luptă

Serbia își plasează trupele de la granița cu Kosovo în alertă de luptă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2022

Serbia și-a plasat trupele de securitate de la granița cu Kosovo în "stare de alertă maximă de luptă", ignorând apelurile NATO pentru calmarea tensiunilor dintre cei doi inamici din Balcani din timpul războiului, anunțî AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul sârb de interne Bratislav Gasic a declarat că a "ordonat pregătirea totală de luptă" a poliției și a altor unități de securitate și că acestea vor fi plasate sub comanda șefului de stat major al armatei, în conformitate cu "planul lor operațional", scrie News.ro.

VIDEO Peste o sută de migranți au fost lăsați de Crăciun în fața casei vicepreședintelui Kamala Harris, la temperaturi de -9 grade Celsius CITEȘTE ȘI VIDEO Peste o sută de migranți au fost lăsați de Crăciun în fața casei vicepreședintelui Kamala Harris, la temperaturi de -9 grade Celsius

El a precizat într-un comunicat că a acționat la ordinul președintelui sârb Aleksandar Vucic pentru ca "toate măsurile să fie luate pentru a proteja poporul sârb din Kosovo".

Nu e clar ce a însemnat acest ordin pe teren, deoarece trupele sârbe sunt în alertă de ceva vreme la granița cu Kosovo. Oficialii reclamă presupuse hărțuiri ale sârbilor din Kosovo de către etnicii albanezi, care sunt majoritari în provincia separatistă care și-a declarat independența în 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
nato