Slovacia impune carantina pentru nevaccinați

Slovacia impune carantina pentru nevaccinați
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2021

Slovacia va impune de luni restricții de mobilitate persoanelor nevaccinate împotriva SARS-CoV-2, care nu vor mai putea intra în restaurante, magazine care comercializează bunuri neesențiale și centre comerciale sau asista la evenimente sportive, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Țara central-europeană, cu o populație de 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat un număr record de contagieri în ultimele zile, cu peste 8.000 de cazuri raportate marți, iar medicii au avertizat că au rămas puține paturi disponibile la terapie intensivă, scrie Agerpres.

Dacia Spring doboară record după record: 40.000 de comenzi în Europa, din care o cincime vin din România CITEȘTE ȘI Dacia Spring doboară record după record: 40.000 de comenzi în Europa, din care o cincime vin din România

Slovacia are a treia rată de vaccinare cea mai scăzută din Uniunea Europeană, după Bulgaria și România, cu 45 % din populație vaccinată cu schema completă, iar multe spitale din țară se afla la limita capacității ca urmare a noului val al pandemiei de COVID-19.

În urma noilor restricții, doar persoanele care au fost vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni vor putea participa la activități de agrement, asista evenimente publice și intra în baruri și restaurante.

„Ca prim-ministru, am responsabilități și nu vreau să mă joc cu viețile cetățenilor”, a declarat joi șeful guvernului, Eduard Heger, la anunțarea noilor măsuri într-o intervenție televizată.

Restricțiile, care vor intra în vigoare din 22 noiembrie timp de trei săptămâni, urmează modelul impus lunea aceasta în țara vecină, Austria.

Guvernul austriac a anunțat însă vineri că măsura de lockdown va fi extinsă și pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului și că vaccinarea anti-Covid va deveni obligatorie pentru întreaga populație.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
slovacia
carantina