ULTIMA ORĂ PREMIERĂ Austria nu glumește - impune lockdown pentru toți și vaccinare obligatorie

ULTIMA ORĂ PREMIERĂ Austria nu glumește - impune lockdown pentru toți și vaccinare obligatorie
scris 19 nov 2021

Austria este prima țară din Uniunea Europeană care va reimpune un lockdown total, începând de luni, pentru întreaga populație, și va introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022, în fața resurgenței epidemiei de COVID-19, transmit AFP și Reuters.

Ce vor face autoritățile de la București și care este planul strategic pentru salvarea vieții românilor în contextul pandemic actual sunt teme care vor fi anunțate la Videoconferința Profit Health.forum - Sistemul sanitar, între pandemie și criza economică. Unde este pacientul? Ediția a IX-a

Videoconferința, organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Nordis Group, programată pentru 9 decembrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Anunțul a fost făcut de cancelarul conservator Alexander Schallenberg, într-o conferință de presă în Tirol, după discuții cu guvernatorii landurilor austriece, scrie Agerpres.

Prima mașină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025 CITEȘTE ȘI Prima mașină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025

Trebuie 'să privim realitatea în față. În pofida lunilor de persuasiune, nu am reușit să convingem suficient de mulți oameni să se vaccineze', a spus el, deplângând suprasolicitarea actuală a secțiilor de terapie intensivă.

El a anunțat că lockdown-ul va dura inițial 10 zile, dar nu mai mult de 20 de zile în total.

'Creșterea durabilă a ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieși din acest cerc vicios', a subliniat Schallenberg.

În Austria este deja în vigoare de luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care pot să-și părăsească locuințele doar pentru cumpărături esențiale, pentru a merge la lucru sau la medic.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
lockdown