Șoferii care vor să treacă din Republica Moldova în România se vor putea programa la o coadă virtuală de așteptare, transmițând în avans ora la care estimează să ajungă

Șoferii care vor să treacă din Republica Moldova în România se vor putea programa la o coadă virtuală de așteptare, transmițând în avans ora la care estimează să ajungă

Foto: NewsMaker

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Guvernul de la Chișinău a aprobat instituirea unui sistem informatic care permite transportatorilor care vor să treacă frontiera să se înscrie la un rând virtual, comunicând în avans ora la care estimează să ajungă la graniță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit Guvernului, noul sistem va contribui la soluționarea problemei întârzierilor și staționării camioanelor în punctele de trecere a frontierei, uneori de peste șapte zile, dar și a perturbărilor din lanțurile de aprovizionare. În același timp, va ajuta la reorientarea exporturilor și a mijloacelor de transport către punctele de trecere a frontierei cu România și utilizarea teritoriului Republicii Moldova pentru tranzitul de mărfuri din/către Ucraina, în special pentru cereale, scrie News.ro.

DOCUMENT CONFIRMARE Guvernul îngheață încă 6 luni tarifele RCA, doar ușor ajustate. Situație de criză. Calcul special de despăgubire la accident CITEȘTE ȘI DOCUMENT CONFIRMARE Guvernul îngheață încă 6 luni tarifele RCA, doar ușor ajustate. Situație de criză. Calcul special de despăgubire la accident

Prin sistemul informațional de programare a rândului electronic la frontieră, transportatorii vor avea posibilitatea să-și programeze ora exactă de trecere a frontierei, prin înregistrarea lor într-o coadă virtuală de așteptare, înainte de începerea deplasării mijlocului de transport către punctul de trecere. De asemenea, aceștia vor putea să-și planifice eficient resursele financiare și umane, călătoriile și timpul de trecere a frontierei.

Guvernul moldovean a aprobat Regulamentul privind funcționarea sistemului și Regulile de programare la punctele de trecere a frontierei de stat, relatează NewsMaker.

Proiectul va fi implementat în mai multe etape, cu suportul tehnic și financiar al Programului USAID MISRA, iar programarea prealabilă în punctele de trecere a frontierei de stat va fi disponibilă deja de la începutul anului 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
soferi
moldova
granita