SUA denunță Ungaria după adoptarea legii suveranității

SUA denunță Ungaria după adoptarea legii suveranității
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2023

Statele Unite denunță o lege ungară privind ”protecția suveranității naționale”, pe care o cataloghează drept ”incompatibilă cu statul de drept”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parlamentul ungar a adoptat săptămâna trecută o serie de măsuri prin care instituie o autoritate de supraveghere însărcinată să prevină ”amestecuri străine” în procesul electoral, care prevede pedepse cu închisoarea, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești

Acest pachet legislativ, menit să ”protejeze suveranitatea” acestei țări din Europa Centrală, este considerat de către critcii premierului naționalist Vikor Orban drept o nouă contraofensivă menită să pună căluș unor contraputeri (checks and balances).

”Statele Unite sunt îngrijorate de decizia Guvermului ungar de a promulga azi (miercuri) o nouă lege care dotează Guvernul ungar cu instrumente draconice care pot fi folosite pentru a intimida și pedepsi persoane ale căror opinii nu sunt împărtășite de către partidul de la putere (Fidesz)”, denunță într-un comunicat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Matthew Miller.

”Această nouă lege este incompatibilă cu valorile noastre comune ale democrației, libertății individuale și statului de drept”, denunță el.

Mai multe organizații nonguvernamentale (ONG) de drepturile omului, inclusiv Amnesty International, au denunțat voința Guvernului ungar de a ”reduce la tăcere voci critice” prin adoptarea acestei legi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
ungaria