Sud-coreenii de la SK Innovation vor investi 1,2 miliarde de dolari în a treia uzină de baterii electrice din Ungaria

Sud-coreenii de la SK Innovation vor investi 1,2 miliarde de dolari în a treia uzină de baterii electrice din Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2021

Grupul sud-coreean SK Innovation Co. a anunțat vineri că va investi 1.270 miliarde woni (1,2 miliarde de dolari) în subsidiara sa din Ungaria, în ideea de a extinde capacitățile de producție de baterii pentru vehicule electrice în Europa, transmite Yonhap.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a precizat că investiția sa la SK Battery Hungary Kft. va conduce la "construirea unei noi uzine de baterii în Europa", scrie Agerpres.

Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP va investi 116 milioane euro în România, în următorii doi ani CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP va investi 116 milioane euro în România, în următorii doi ani

Practic, aceasta va fi cea de-a treia uzină de baterii electrice pe care SK Innovation o va avea în Ungaria. Compania sud-coreeană are deja o uzină cu o capacitate de producție de 7,5 Gigavați-oră în orașul Komarom din nord-vestul Ungariei. De asemenea, SK Innovation lucrează în prezent la finalizarea celei de-a doua uzine de baterii, cu o capacitate de 9,8 Gigavați-oră, care va fi inaugurată în 2022 lângă prima uzină.

Lucrările de construcție pentru cea de-a treia uzină vor demara în trimestrul al treilea al acestui an cu obiectivul de a începe producția de masă în primul trimestru din 2024. SK Innovation a precizat că nu a decis încă ce capacitatea va avea noua facilitate de producție.

În orașul Komarom există o uzină de asamblare de automobile aparținând constructorului german Audi și în apropiere există o altă uzină a producătorului german Daimler AG, proprietarul mărcii Mercedes-Benz.

viewscnt
Afla mai multe despre
sk innovation
baterii electrice