Tesla se pregătește să intre pe piața din Rusia și are în plan să construiască și o fabrică

Tesla se pregătește să intre pe piața din Rusia și are în plan să construiască și o fabrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mai 2021

Elon Musk, șeful Tesla, a spus că este foarte aproape de o înțelegere pentru a intra cu marca de mașini electrice pe piața din Rusia și se gândește în acest moment la posibilitatea de a deschide și o fabrică în această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rusia ar putea fi a patra țara din lume care găzduiește o fabrică Tesla, dacă planurile lui Elon Musk vor putea fi duse la capăt. Șeful Tesla a declarat într-o intervenție video din Rusia că este pe punctul de a intra pe această piață cu rețeaua de dealeri. „Cred că suntem aproape de a stabili o prezență Tesla în Rusia și cred că asta ar fi minunat” a spus CEO-ul Tesla. „În timp, vom căuta să avem fabrici în alte părți ale lumii, posibil Rusia la un moment dat”, potrivit Automotive News.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Tesla are până acum două uzine, în SUA și în China, iar o a treia uzină este aproape de finalizare în Germania, în zona Berlinului, unde primele vehicule ar putea ieși de pe linia de producție la finalul acestui an.

Elon Musk a vorbit despre nevoia de dialog între cele două țări, SUA și Rusia, declarații firești având în vedere natura evenimentului, organizat de ruși. El a lăudat talentul și energia rușilor, încurajându-i pe aceștia „să fie optimiști în legătură cu viitorul”.

Elon Musk l-a invitat pe Vladimir Putin într-un chat-room pe Clubhouse, însă întâlnirea nu a avut loc, deocamdată.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla rusia
fabrici tesla
gigafactory